Tuesday, July 31, 2012

Mantarlı Hindi Tarifi















Mantarlı Hindi


MALZEMELER

1 adet sogan

3 adet sivri biber

1 adet domates

1 dis sarmisak

2 çorba kasigi margarin

yarim kg kusbasi hindi

400 gr mantar

Tuz

YAPILIŞI

Sogani yarim ay seklinde, sivri biberleri halka halka, domatesleri ise küp küp dograyin. Mantarlari da dilimleyin. Sarmisaklarin kabugunu ayiklayip dograyin. Tencere margarini koyup biraz erittikden sonra yarim kg hindiyi katın. Hindileri kendi suyuyla 5 dk kavurun. Sonrasinda sogan, sarmisak ve sivri biberleri ilave edip 5 dk daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmis mantarlari da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip tencerenin kapagini kapatin ve 15 dk pisirin. Servis yapacaginiz zaman dogranmis maydanozlari üzerine serperek sicak servis yapin

 

No comments:

Post a Comment