Sunday, September 16, 2012

Saçaklı Mantı Tarifi













Saçaklı Mantı


MALZEMELER

5 adet yufka

2 adet tavuk gögsü ve suyu

2 su bardagi nohut

1 kase yogurt

3-4 dis sarimsak

Yeteri kadar kirmizi pul biber, tuz, karabiber, maydanoz

YAPILIŞI

Yufkalari teker teker oklavaya sarip bozmadan oklavayi çikarin. Sardiginiz

yufkalari bir parmak kalinliginda kesin. Daha önceden isittiginiz nohut ve

tavugu birlikte pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmis

yufkalari dagitarak yayip on dakika firinda tutun. Firindan çikarip üzerine

dilimlenmis tavuk ve nohutlari yerlestirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar firina sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika firinda pisirin.

Firindan çikarinca üzerine sarimsakli yogurt gezdirip kirmizi pul biber ve

dogranmis maydanoz serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise

sunun.

No comments:

Post a Comment